Akcia a výpredaj

Mrkvovo-zemiakové nalešníky zo špaldovej múky

Mrkvovo-zemiakové nalešníky zo špaldovej múky

Mrkvovo-zemiakové nalešníky zo špaldovej múky

Pripravte si doma aj Vy tieto mňamky chrumkavé, voňavučké a hlavne zdravé mrkvovo-zemiakové nalešníky zo špaldovej múky.

 

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

1kg zemiaky

1 mrkva

150g múka špaldová celozrná polohrubá Vince

1-2 strúčiky cesnaku

2 vajcia

petržlenová vňať

soľ z Praidu

čierne mleté korenie

kokosový olej Health link

POSTUP:

1. Očistíme zemiaky a mrkvu od šupy a následne ich umyjeme. Potom ich nastrúhame na strúhadle, alebo kto má kuchynský robot, môže si zemiaky nakrájať na menšie kocky a rozmixovať.

2. K nastrúhaným zemiakom a mrkve pridáme najprv suché ingrediencie ako sú, múka, soľ, korenie a následne pridáme vajíčka, petržlen a cesnak, ktorým nešetríme :)

3. Všetko spolu dobre pomiešame. Konzistencia by mala byť polo hustá, nie riedka.

4. Na rozpálený kokosový olej ukladáme pomocou lyžice cesto, ktoré ešte utľapkáme na požadovanú hrúbku.

5. Pečieme z oboch strán cca 2-3 minúty. Pre ešte zdravšiu variantu môžete dať cesto piecť na mastný papier do rúry.

6. Prebitočný olej môžeme odstrániť pomocou papierovej utierky. V prípade, že dáte kokosový olej, nie je potrebné ho odtsraňovať nakoľko sa nedrží na jedle ako bežný kuchynský olej.

Tento recept je zhruba na 15 stredne veľkých kusov. Množstvo ingrediencií pridávajte podľa vlastnej chuti.

Prajeme Vám dobrú chuť.

 

Do tejto kategórie sme ešte nestihli vložiť žiadne produkty. Skúste klinúť na nadradenú kategóriu.