Akcia a výpredaj

Ako pripraviť kuskus?

Ako pripraviť kuskus?

Kuskus do našej krajiny pricestoval zo Severnej Afriky,kde patrí k základným surovinám tamojšej kuchyne. 

 

Dá sa z neho pripraviť veľké množstvo rôznych pokrmov,je tiež neutrálnou  prílohou, ktorú môžeme využiť aj pri našich omáčkových jedlách.Robí sa veľmi ľahko, väčšine ľudí vyjde skvele už na prvý pokus.

Príprava je jednoduchá.

Do nejakého hrnca si nasypeme jeden diel kuskusu a zalejeme ho rovnakým alebo o málinko menším množstvom veľmi horúcej, ale nie vriacej vody (pomer môže byť v závislosti na druhu niekedy o málinko väčší). Rozmiešame, osolíme, prikryjeme pokrievkou a po niekoľkých minútach odklopíme,pridáme maslo alebo olivový olej a pekne vidličkou prehrabeme. 

Kuskus je hotový. Na tomto postupe sa obmieňa prevažne len tekutina či prípadné dochutenie. Veľkú obľubu má zalievanie kuskusu rôznymi čistými vývarmi, niekto zase namiesto solenia a vývaru ho pred zaliatím pokvapká sójovou či worcestrovou omáčkou.

A čo s pripraveným kuskusom?

To je veľmi jednoduché. Ako bolo uvedené už v úvode, možno ho jednoducho použiť ako prílohu k omáčkam. Alebo ho premiešame s ďalšími surovinami, ako napríklad s mäsom opečeným na kocky, rôznou zeleninou(dobrá kombinácia je napríklad uhorka, stonkový zeler a paradajka) alebo, ak sme nepoužili soľ a vývar, možno z neho pripraviť aj sladké jedlo z primiešaní ovocia  alebo hrozienok s orechami a medom.

Fantázii sa medze rozhodne nekladú.

 

Do tejto kategórie sme ešte nestihli vložiť žiadne produkty. Skúste klinúť na nadradenú kategóriu.