Tieto hrozienka sú nesírené, čo znamená, že neboli konzervované oxidom siričitým alebo siričitanmi. Namiesto obvyklého sírenie boli použité alternatívne metódy zaisťujúce potrebnú trvanlivosť. Sultánky sa sušia len tri až päť dní a uchovajú si počas tohto procesu svoju svetlú farbu. Po sušení sa sultánky umyjú a ručne roztriedia. Zlepovaniu sultánok sa zabráni orosením bobuliek trochou bio slnečnicového oleja. Koncentrácia oleja nesmie presiahnuť 0,5 %.
Sú vynikajúce na pečenie a varenie, do jogurtu, musli a dezertov. Používame ich tiež ako náhradu cukru a ostatných sladidiel. Rovnako ako ostatné sušené ovocie, aj hrozienka sú koncentrovaným zdrojom energie, cukru a živín. Okrem iného obsahujú vlákninu (cca 5,4 g na 100 g) a v menšom množstve aj železo, draslík a vitamíny radu B.